Els usuaris de les escoletes municipals començaran el curs amb 4 hores gratuïtes des del primer dia

234

Les famílies amb infants de 0 a 3 anys es beneficiaran aquest curs escolar, de setembre a juny, de quatre hores diàries gratuïtes en horari de matí. L’Ajuntament de Marratxí ha confirmat que la gratuïtat es farà efectiva des del primer dia en els centres de la xarxa pública i complementària. El consistori ha aprovat en junta de govern destinar una partida a la gratuïtat del total d’hores lectives i de tots els centres.

Així, les famílies que duguin els seus nins a Cas Miot i Ses Cases Noves tindran  assegurada la gratuïtat de, com a mínim, 4 hores al dia, de 9 a 13 hores. A més, d’aquesta manera, també se’n beneficiaran, com a membres de la xarxa complementària, els centres de Santa Catalina Tomàs, Petits Ferrerets i La Vall. Els centres firmaran de manera imminent els convenis amb la Conselleria d’Educació i Universitats.

Sobre l’aplicació de la mesura, Xisco Ferrà, regidor d’Economia i Educació de l’Ajuntament de Marratxí, ha assegurat la gratuïtat del període de 0 a 3 anys aquest setembre. Les famílies que hagin de fer ús dels centres assistencials, que no entren en la subvenció de la Conselleria, comptaran amb una bonificació que es cobrarà a partir del mes de novembre.

Els centres assistencials (la resta de centres privats que no formen part de la xarxa pública), tindran una bonificació d’entre 100 i 120 euros per mes i nin, de setembre a desembre. La xifra pot variar segons la quantitat de beneficiaris. La normativa amb els detalls d’aquesta gratificació es farà pública durant aquest mes de setembre i s’ha d’aprovar al plenari municipal abans del cinc de desembre.

Aquesta bonificació s’implementarà als centres assistencials amb una partida de 30.000 euros a repartir entre totes les escoletes. Les famílies interessades en rebre-la, hauran de presentar el rebut mensual del primer trimestre del curs o el certificat de l’escoleta. Per als mesos de gener a juny, l’Ajuntament destinarà una nova partida, amb una quantitat encara per especificar.