Dos grups de voluntaris varen netejar espais verds de Marratxí amb motiu del dia mundial del Medi Ambient

463

Amb motiu del 5 de juny, dia mundial del Medi Ambient, dos grups de voluntaris van dedicar aquesta jornada a netejar zones verdes. una activitat organitzada per l’àrea de Medi Ambient amb el doble objectiu de conscienciar de l’efecte perjudicial de l’abocament de residus en aquest tipus d’àrees naturals i també informar sobre la presència de plàstics en les zones públiques.

“L’objectiu és sensibilitzar la ciutadania en torn el medi ambient perquè vegin directament les conseqüències de no cuidar el nostre ecosistema”, explica Cristina Alonso, regidora de Medi Ambient de Marratxí, que subratlla que l’aposta del Consistori pel medi ambient és transversal, com prova la renovació de flotes de vehicles municipals elèctrics i híbrids, la instal·lació de plaques solars o el reciclatge”.

Una jornada molt profitosa tant per als espais verds com per la conscienciació de la necessitat de mantenir net i de cuidar el nostre entorn. Tots els participants van ser conscients de la dimensió del problema que suposa la brutor a la naturalesa i la necessitat de recuperar els ecosistemes per frenar la pèrdua de la biodiversitat.

Tots els participants varen ser conscients en acabar la jornada de la dimensió del problema que suposa l’abandonament de residus per als ecosistemes, ja que en poc temps van recollir molts de fems de les zones verdes. I tant important com recollir els fems a la natura és cosncienciar de no deixar mai cap resta enmig del camp.

Enguany el Dia Internacional del Medi Ambient és prevenir, detenir i revertir la degradació dels ecosistemes en tot el món. Som la generació que pot fer les paus amb la natura. Una oportunitat per corregir el rumb, prevenir la catàstrofe climàtica, detenir la contaminació i frenar la pèrdua de biodiversitat. Una oportunitat epr restaurar tot allò que hem fet malbé en els darreres dècades.