Andrea Torres, Sofía Llinàs, Tinons Munar i Hugo Marzo han tornat a Marratxí pletòrics després de debutar amb la selecció nacional sub-17/sub-16 de la Federació Espanyola de Voleibol al torneig internacional WEVZA, que s’ha disputat a Itàlia fins al 4 d’abril. Un torneig que és la primera fase per obtenir una plaça en el Campionat d’Europa.

Els esportistes, a excepció de Sofía Llinàs, han estat rebuts a l’Ajuntament de Marratxi pel batle, Miquel Cabot, i el regidor d’Esports, Daniel Mas, acompanyat el tinent de batle Joan Francesc Canyelles, que els han fet entrega d’una placa commemorativa per reconèixer el mèrit esportiu de ser convocats amb la selecció espanyola de voleibol.

Tinons Munar ha destacat l’experiència que ha suposat per ella aquest debut internacional amb Espanya. “He après molt, he conegut gent que és superior a jo i he agafat molt més nivell i, a més, he viatjat i he conegut gent nova, així que súper bé”. Andrea Torres també està molt satisfeta de l’experiència i ja pensa en continuar progressant. “M’ha agradat molt perquè des de petita volia arribar molt alt, així que estic molt contenta i vull seguir cresquent”.

Hugo Marzo valora la convocatòria de forma molt positiva perquè ha suposat un creixement personal i esportiu, malgrat que els resultats no els han acompanyat. “Ha estat tot un orgull representar a la selecció en aquest campionat tant important, ha estat una pena no poder guanyar cap partit però hem lluitat tot el que hem pogut”. Malgrat això, Hugo no perd de vista la importància que suposa debutar amb el combinat nacional, una experiència esportiva que també ha estat un gran aprenentatge a nivell personal. “He disfrutat un munté de poder jugar amb gent que es molt millor que jo i he après molt d’aquesta experiència”.


La presidenta del Club Voleibol Pòrtol, Carmen Gayà, està exultant per la fita aconseguida pels quatre jugadors del club. Gayà valora el mèrit i l’alt nivell competitiu dels jugadors i subratlla l’excel·lent feina que han fet els entrenadors del club durant tants d’anys. “És tot un orgull perquè son jugadors que s’han format al Club Voleibol Pòrtol. Més orgullosos no podem estar i valoram molt la feina que han fet els entrenadors, és una satisfaccio molt gran que es vegin els resultats”.

Andrea Torres i Sofia LLinás es varen iniciar al Club Voleibol Pòrtol. De la mà del tècnic Andrés Torres, aquestes jugadores varen donar les seves primeres pases i actualment es troben a la categoria cadete amb el mateix Andrés Torres com entrenador. D’altra banda, Tinons Munar, integrant també de l’equip cadet de el Club Voleibol Pòrtol, a diferència de les seves companyes, va començar en l’equip de Sant Josep Obrer, els seus passos van seguir amb el club de voleibol La Salle, va tenir el seu moment internacional a la Xina al Club Aksil i a la seva tornada va seguir desenvolupant-se com jugadora al Club Voleibol Cide fins a la temporada 2020/21 des de la qual milita al CV Pòrtol.

Les tres jugadores formen part de el Centre d’Alt Rendiment de les Illes Balears en la modalitat de voleibol dirigit pel tècnic Ernesto Rodríguez. Centre d’on han sortit diverses jugadores de gran nivell, les quals moltes d’elles es troben actualment competint en lligues professionals. Hugo Marzo va començar amb 8 anys en els equips base del Club Voleibol Pòrtol i aquesta serà la vuitena temporada que el marratxiner defensa l’escut del club. Es tracta d’un jugador molt estimat així com icònic de l’equip.