Àngela Fuster va crear en 2013 Tramuntana Flow, un projecte format per La Casa de la Calma, que és una casa turística vacacional en Sa Cabaneta que es lloga per fer retirs o formacions en ioga i que sol obrir de març a novembre. D’altra banda, l’Associació Tflow, una associació sense ànim de lucre que pretén divulgar el ioga com a eina per a contribuir a “millorar la nostra comunitat”, explica Àngela Fuster, que volia crear un lloc on seguir el consell del mestre Zen Thich Nhat Hanh: ‘somriu, respira i ve a poc a poc’.
Els clients de Tramuntana Flow venen a practicar ioga i meditar en un entorn envoltat de calma i naturalesa. La casa disposa d’un gran jardí amb piscina i unes vistes privilegiades a la Serra de Tramuntana. “Les habitacions coquetes, la cuina gran i els espais diàfans ofereixen als hostes tot el que necessiten per a desconnectar de la seva rutina estressant”, diu Fuster, que afegeix que fa una selecció molt meticulosa dels llogaters i on hi ha una norma clara que és respectar el benestar dels veïns.
Des de 2013, milers de persones han passat per Tramuntana Flow. En marxar asseguren que no volen anar-se’n i que l’estada els ha servit per desconnectar, carregar les piles i allunyar-se’n de l’estrès diari. Per aquí han passat clients molt reconeguts com la model i actriu Verónica Blume, que els ha visitat un parell de vegades, o professors de gran renom en el món del ioga com Sarah Powers Mark i Joanne, Chris Chavez o Jason Nemer.

L’estada mitjana dels hostes de Tramuntana Flow sol ser d’una setmana, un temps que els transforma. “Sa Cabaneta és molt familiar i autèntica. Valoren que estigui molt prop de Palma i de l’aeroport i amb fàcil accés a altres llocs de l’illa. Es queden meravellats amb les vistes de La Tramuntana i els encanta passejar per Ses Clotes cap a Pórtol, on a vegades compren en les olleries del poble. S’interessen per la cultura i especialment pel Museu del Fang, assegura Fuster.
“Com a habitatge vacacional oferesc un espai que convida a la pràctica del ioga i a connectar amb els altres i amb un mateix. La majoria de grups no vol cuinar, per la qual cosa els recoman serveis d’àpats locals especialitzats en menjar vegetarià/vegà, explica Àngela Fuster, que destaca que quan se’n van els canvis són visibles. “Al cap d’una setmana, notes que ha millorat l’aspecte de la teva pell, et sents més vital, tens més lluentor en els ulls… i somrius més sovint”.

El ritme de vida actual amb estrès, preses, i sobreexposició a la tecnologia ha fet que centres com aquests siguin de cada vegada més habituals. “Necessitem parar, connectar amb la gent del nostre voltant sense pantalles pel mig, necessitem abraçar-nos, compartir els menjars i les sobretaules, passar temps junts, estar també amb un mateix llegint un llibre o contemplant les muntanyes, la naturalesa… En resum, necessitem somriure més, parar de tant en tant a respirar i fer les coses més a poc a poc”, explica la fundadora de Tramuntana Flow.
Associació Tflow
“La mort prematura dels meus pares deguda al càncer, em va inspirar per a fer d’aquest lloc més que una simple casa vacacional. Per això, des del seu inici, vaig començar col·laborant amb associacions del càncer, oferint l’espai gratuïtament perquè celebressin els seus esdeveniments, i més tard va cristal·litzar en la fundació de l’Associació TFlow”, explica Ángela Fuster.
L’Associació Tflow és una petita associació sense ànim de lucre que té com a fi millorar la comunitat a través del ioga. Ha col·laborat amb altres associacions locals, entre les quals destaquen Un Llaç en Moviment, Nou Horitzó-La Salle, Fundació Shambhala, organitzant esdeveniments i retirs de ioga amb l’ajuda de voluntaris i recaptant fons per a apadrinar a joves vulnerables de Mallorca que manquen d’oportunitats, educació o altres recursos, o bé per a promoure els beneficis de la pràctica del ioga i la meditació en supervivents del càncer. L’associació també ha ajudat a construir una escola en Haití i a apadrinar a diversos nens haitians.”Crec fermament que la suma de les nostres accions individuals pot tenir un gran impacte en el nostre entorn més pròxim i en les nostres comunitats”, destaca Fuster.