Marratxí celebra Sant Jordi amb un gran èxit de participació en activitats familiars i culturals

24

L’espai sociocultural de Sa Refinadora es converteix en l’escenari principal de la festa, celebrada dissabte, amb un ambient ple de creativitat i convivència intergeneracional

La programació d’activitats de Sant Jordi, organitzada per l’Ajuntament de Marratxí entre els dies 23 i 26, ha comptat amb una gran afluència de públic 

L’espai sociocultural de Sa Refinadora ha acollit aquest dissabte una jornada memorable per a tots els amants de la literatura, l’art i la cultura. Des de primera hora del matí, l’espai s’ha omplert d’un ambient festiu i de curiositat per la lectura. La programació d’activitats de Sant Jordi, organitzada per l’Ajuntament de Marratxí, s’ha desenvolupat del dia 23 al 25 i ha comptat amb una gran afluència de públic de totes les edats.

La festivitat s’ha convertit en un punt de trobada entre generacions amb una oferta d’activitats pensades per fomentar la lectura i la creativitat. Els més petits han gaudit de contacontes, màgia i música, mentre que els adults han comptat amb la presència d’autors de Marratxí com Maria Antònia Isern, autora de “De fills i ales. Abraçant una nova etapa”, un conte il·lustrat per a famílies, i Miquel Àngel Lladó, autor del poemari “Quadern de Quaresma”. Emily Benet, escriptora i il·lustradora de contes infantils, a més de participar en la signatura de llibres, ha dut a terme una sessió de contacontes bilingüe en anglès i castellà per als més petits, amb la història de “Bobby from the Bin Adventures”. Tots tres han compartit moments de conversa amb els lectors mentre signaven exemplars de les seves obres.

Durant aquesta jornada, les Biblioteques de Marratxí han sortit al carrer amb el seu pop-up “Biblioteques per a tothom”. A més, l’espai entre la plaça Margalida Salvà i Sa Refinadora s’ha omplert d’un ambient fantàstic gràcies a la decoració de les seves parets amb figures de dracs i post-its amb les frases sobre la lectura escrits pels assistents. 

Aquestes no van ser les úniques activitats relacionades amb els llibres que es van celebrar a Marratxí durant la setmana de Sant Jordi. El dimecres 23 d’abril, el centre de dia Brot de Gínjol va acollir una jornada de trobada i lleure per a les persones usuàries del centre i les seves famílies, organitzada per l’Àrea de Serveis Socials de l’Ajuntament. Al llarg del matí es van dur a terme activitats lúdiques col·laboratives i de sensibilització centrades en el procés d’envelliment i la importància de cuidar i valorar els nostres majors, que va culminar amb la lectura del conte “Per què envellim?”, escrit per Silvia Díaz, infermera del centre.

El divendres 25, la plaça Margalida Salvà va ser l’epicentre de la creativitat juvenil. Joves i adolescents van participar en tallers de creació de còmic “Isekai”, on es van submergir en universos de fantasia, creant les seves pròpies històries i il·lustracions. També van participar en el taller de rap “Rimes amb Roses”, de creació de punts de llibre i roses dolces, així com en una taula d’intercanvi de llibres en què van participar persones de totes les edats.

Jaume Llompart, batle de Marratxí, va expressar la seva satisfacció pel desenvolupament de les jornades: Sant Jordi és, sens dubte, una oportunitat única per compartir la nostra passió per la literatura i la cultura en tots els seus formats. Hem aconseguit crear un espai inclusiu on tothom ha pogut gaudir de la lectura, la música i l’art. És un orgull veure com aquest tipus d’esdeveniments connecten diferents generacions i fomenten la convivència i el respecte per la cultura.”

La regidora de Cultura, Carmen Cañellas, també va destacar l’impacte positiu de la jornada: Enguany hem superat les expectatives de participació. Sant Jordi és un moment per apropar la cultura a totes les edats. A més, hem comptat amb autors de Marratxí que s’han acostat per signar els seus exemplars. Estam molt satisfets amb els resultats i l’acollida del públic. A més, les biblioteques han tingut una mitjana de 250 usuaris cada dia d’aquesta setmana, que s’han apropat aprofitant que no hi havia jornada escolar.”

Aquesta celebració de Sant Jordi a Marratxí ha estat una demostració de com la cultura pot unir persones de diferents generacions i sensibilitats, oferint un espai de diàleg i creativitat que ha deixat una empremta positiva en tots els assistents, complint amb el compromís de l’Ajuntament de Marratxí de fomentar la lectura i la cultura en la seva comunitat.