Finalitza el programa ‘Marratxí Administra II’ gràcies al qual deu persones han treballat en l’Ajuntament durant un any

993

L’Ajuntament de Marratxí ha agraït avui a les deu persones que han fet feina al Consistori durant un any gràcies al taller mixt d’ocupació del SOIB ‘Marratxí Administra II’ que està dirigit a majors de 30 anys. Aquesta iniciativa, finançada pel SOIB amb la participació del SEPE i el cofinançat pel Fons Social Europeu (FSE), dona l’oportunitat d’aprendre una feina i rebre una certificació professional oficial al mateix temps amb l’objectiu de millorar l’ocupabilitat dels participants alhora que es formen i es facilita la seva inserció laboral en el sector administratiu.  

Durant un any deu persones han compatibilitzat dos dies a la setmana de formació teòrica del cicle d’auxiliar administratiu d’atenció al client juntament amb tres dies de feina a diferents departaments de l’Ajuntament, que va formalitzar amb l’alumnat un contracte d’aprenentatge durant un any i avui els ha fet entrega del certificat de professionalitat d’Auxiliar Administratiu d’Atenció al Client (nivell II).

El batle de Marratxí, Miquel Cabot, s’ha mostrat “molt satisfet” perquè el Consistori ha rebut l’ajuda dels deu participants. “Han fet una gran tasca dins l’Ajuntament i han pogut conèixer el que és la feina en l’administració pública i ells també han rebut els coneixements necessaris que els ajudaran a seguir amb la seva recerca en el món laboral”.

La regidora de Formació i Treball, Aina Amengual, ha afirmat que els joves participants “han tengut l’oportunitat d’ocupar un lloc d’administratiu a l’Ajuntament. És una retroalimentació: ells s’enduen una formació i un certificat i nosaltres incorporam més personal, que és una cosa com a Ajuntament bastant complicada”.

Per la seva banda, Ana Alonso, professora del programa Marratxí Administra II, ha explicat que “el règim dual és el futur de la Formació Professional i aquest projecte, finançat per fons europeus i auspiciat per un ajuntament, està abocat a l’èxit. És una oportunitat per als alumnes de reenganxar-se al mercat laboral, de reinventar-se, i el que feim els professors és donar-los seguretat i animar-los a superar la por, ja que gairebé totes les participants són mares que han estat apartades del mercat laboral per la criança dels fills. El missatge és que s’arrisquen, que s’atreveixen”.