Eroski fa donació de 40 quilos de carn al Casal Solidari per repartir entre els veïnats necessitats

228

El grup Eroski ha fet una donació de 40 quilos de carn al Casal Solidari per repartir entre els veïnats necessitats de Marratxí, concretament a 50 famílies que ja regularment reben les bosses que els prepara el mateix Casal.

“La veritat és valoram molt positivament l’arribada d’aquesta carn per part d’Eroski, a qui li agraïm de cor aquest gest. Hem de pensar que ara estam tots en un moment en què ho passam malament, però doblement les famílies que ja estaven abans del virus en situació de vulnerabilitat. Nosaltres no havíem repartit mai carn, però aquesta vegada, amb aquesta donació, ho podrem fer”, explica la responsable del Casal, Bel Mestre.  

S’ha de recordar que arran del decret d’estat d’alarma per mor del coronavirus, el Casal Solidari ha vist augmentar en cinc famílies el nombre d’unitats familiars vulnerables del municipi, a les quals ajuda amb el proveïment de bosses d’aliments de primera necessitat i també de productes d’higiene personal i domèstica.

D’aquesta manera, són 165 les famílies de Marratxí que, previ estudi dels tècnics de Serveis Socials, reben les bosses que es preparen a les dues dependències del Casal,  una al Casal d’Entitats de l’Ajuntament, a Sa Cabana; i una altra a l’antiga rectoria de Pòrtol. La primera dispensa aquestes bosses a les famílies cada dijous, mentre que en el cas de Pòrtol es fa cada mes, també els dijous. Demà, dia 2 d’abril, hi haurà repartiment amb triple ració per a cada família, ja que la següent entrega serà el dia 7 de maig

“Són bosses estàndards en el sentit que totes contenen el mateix tipus de productes, i aquests els fixa la Creu Roja. El que varia és la quantitat segons el nombre de membres de cada família. Així, a cada bossa hi ha llet, llegums, arròs, hortalisses, pasta, fruita en almívar, etc. La diferència respecte a abans de l’estat d’alarma és que les famílies no entren en el Casal sinó que reben les bosses a l’exterior, per evitar el contagi. Per això mateix, nosaltres ens posam màscares i guants”, comenta Mestre.

També comenta que “notes que la gent està molt preocupada i que també hi ha por i incertesa davant el que pugui passar. El que nosaltres feim és recomanar a les persones majors que no siguin elles mateixes les que vinguin a recollir els aliments sinó que facin venir familiars als nostres locals”.

En el cas de Sa Cabana, les famílies que reben aquestes bosses amb productes de primera necessitat són 125, mentre que a Pòrtol són 40.