El Museu del Fang torna a obrir les seves portes

474

Després de tancar de manera abrupta amb motiu del confinament, el molí de vent fariner que alberga diferents peces de ceràmica tradicional mallorquina, ha tornat a rebre visitants amb totes les mesures sanitàries des del passat 7 d’octubre.

Han estat diversos mesos d’incertesa, d’emergència sanitària i de responsabilitat. El Museu del Fang de Marratxí va haver de tancar les seves portes amb motiu de l’Estat d’Alarma decretat al país per la pandèmia del coronavirus i, des de llavors, ha romàs tancat sense possibilitat de visitar-lo.

Però durant tot aquest temps, no s’han deixat de fer tasques de manteniment i, fins i tot, s’ha aprofitat per a millorar i invertir en ell. De fet, tal com explica Josep Ramis, regidor de Cultura de l´Ajuntament Marratxí, s’ha realitzat una inversió en il·luminació led, tant per a interior com exterior, de 2800 euros, que permetrà estalviar energia.

El Fons del Museu del Fang consta d’unes 900 peces de les quals 400 són de ceràmica tradicional i la resta es poden incloure en un vessant més artístic. A més, durant aquest període de tancament de portes, s’han incorporat a l’exposició una sèrie d’eines de treball de l’antiga olleria de Ca Montserrat, a Sa Cabaneta.

NOU HORARI I ALTRES ACTIVITATS

El Museu del Fang de Marratxí estarà obert de dimecres a dissabte en horari de 9 a 14 hores. No es programaran visites grupals com sí s’han fet altres anys però estarà obert al públic en general seguint totes les recomanacions sanitàries del moment. A més, tots els dissabtes fins que arribi el Nadal, es realitzaran uns tallers en les seves instal·lacions.

El Museu del Fang neix el 2002 per a mostrar la riquesa de tècniques, formes i funcions que les cultures han donat a les peces de ceràmica, presents en les necessitats de totes les societats de la humanitat. El Museu centra inicialment el seu interès en la ceràmica tradicional de Mallorca, i molt concretament en la ceràmica del nostre municipi. Algunes d’aquestes peces es troben actualment en desús o desaparegudes.