5.500 ALUMNES DE LES ESCOLES DEL MUNICIPI PARTICIPEN EN UNA NOVA EDICIÓ DEL CURS D’EDUCACIÓ VIÀRIA

231

La primera setmana d’octubre va començar, un curs més, el programa sobre educació viària a les escoles del municipi, que es du a terme a través de la Policia Local, amb el lema “Prevenim educant”. És un programa plenament consolidat en el municipi (data de 1999) i que arriba a totes les etapes de la formació obligatòria, des de la primera etapa de l’educació infantil fins a l’educació secundària, si bé també s’hi han afegit les primeres classes a les escoletes (de 0 a 3 anys). En total, al llarg del curs, el programa arriba a uns 5.500 alumnes del municipi, repartits en 16 centres educatius: set de públics, quatre de concertats, tres de privats i dos centres d’educació especial.

“Estam molt satisfets de l’acollida que té el programa entre els alumnes. Evidentment, segons l’edat, les explicacions van en un sentit o un altre: parlam des de com cal anar en bicicleta i en patinet, per al més jovenets, fins a la influència de l’alcohol i les drogues en la conducció de vehicles per als d’edat més avançada”, explica Miquel Ramis, oficial de Policia, encarregat d’aquest programa municipal d’educació viària, i acompanyat per l’agent Joan Tudela.

Al llarg de tot el curs escolar, els agents fan sessions (tant teòriques com pràctiques) a les distintes escoles fins a finals de maig, en què el darrer divendres se celebra la Diada d’Educació Viària. La part pràctica s’inicia el mes de març, en els dos parcs infantils de trànsit (fix i mòbil) de què disposa la Policia Local.

Les sessions teòriques, d’una hora de durada, són dinàmiques, entretingudes i els alumnes interactuen amb els agents. Els nins i nines hi estan ben atents, i sempre hi ha qui té una frase ocurrent per pronunciar: “Miquel, jo també tenc una placa”, diu l’Erik, de quart de Primària del col·legi Ses Cases Noves, a l’oficial Miquel Ramis. Pel que fa a les classes pràctiques, l’alumnat hi constata allò que ha après a l’apartat teòric del curs.

Sigui com sigui, també hi ha programats dos concursos: un de dibuix (per a alumnes de primer i segon de Primària i d’Educació especial) i un altre, “El millor ciclista de Marratxí”, adreçat a alumnes de cinquè i sisè per elegir aquell alumne que millor hagi sabut posar en pràctica els coneixements viaris sobre una bicicleta. Aquesta cita és abans de Setmana Santa.