La primera setmana d’octubre va començar, un curs més, el programa sobre educació viària a les escoles del municipi, que es du a terme a través de la Policia Local, amb el lema “Prevenim educant”. És un programa plenament consolidat en el municipi (data de 1999) i que arriba a totes les etapes de la formació obligatòria, des de la primera etapa de l’educació infantil fins a l’educació secundària, si bé també s’hi han afegit les primeres classes a les escoletes (de 0 a 3 anys). En total, al llarg del curs, el programa arriba a uns 5.500 alumnes del municipi, repartits en 16 centres educatius: set de públics, quatre de concertats, tres de privats i dos centres d’educació especial.
“Estam molt satisfets de l’acollida que té el programa entre els alumnes. Evidentment, segons l’edat, les explicacions van en un sentit o un altre: parlam des de com cal anar en bicicleta i en patinet, per al més jovenets, fins a la influència de l’alcohol i les drogues en la conducció de vehicles per als d’edat més avançada”, explica Miquel Ramis, oficial de Policia, encarregat d’aquest programa municipal d’educació viària, i acompanyat per l’agent Joan Tudela.
Al llarg de tot el curs escolar, els agents fan sessions (tant teòriques com pràctiques) a les distintes escoles fins a finals de maig, en què el darrer divendres se celebra la Diada d’Educació Viària. La part pràctica s’inicia el mes de març, en els dos parcs infantils de trànsit (fix i mòbil) de què disposa la Policia Local.
Les sessions teòriques, d’una hora de durada, són dinàmiques, entretingudes i els alumnes interactuen amb els agents. Els nins i nines hi estan ben atents, i sempre hi ha qui té una frase ocurrent per pronunciar: “Miquel, jo també tenc una placa”, diu l’Erik, de quart de Primària del col·legi Ses Cases Noves, a l’oficial Miquel Ramis. Pel que fa a les classes pràctiques, l’alumnat hi constata allò que ha après a l’apartat teòric del curs.
Sigui com sigui, també hi ha programats dos concursos: un de dibuix (per a alumnes de primer i segon de Primària i d’Educació especial) i un altre, “El millor ciclista de Marratxí”, adreçat a alumnes de cinquè i sisè per elegir aquell alumne que millor hagi sabut posar en pràctica els coneixements viaris sobre una bicicleta. Aquesta cita és abans de Setmana Santa.